среда, 8 февраля 2017 г.

ТРАГЕДІЯ В ІСТОРІЇ НАШОГО МІСТА
10 лютого 2015 року в Україні знову сталася страшна трагедія, було обстріляне місто Краматорськ - обласний центр Донецької області, яке знаходиться в 50 кілометрах від найближчого розташування позицій ворога, лінія фронту пролягає на відстані, яке може подолати тільки потужна зброя. Така, наприклад, як РСЗВ "Смерч". Снаряди, що не розірвалися були виявлені в місті, прямо на вулицях. Про наслідки цього обстрілу, коментарі очевидців, фото та відео з місця події ви знайдете далі.

 последствия обстрела Смерч Краматорск февраль 2015
Вівторок 10 лютого 2015 року став трагічним для городян Краматорська, в 12:30 за місцевим часом сталася масова ракетна атака. За попередніми даними точкою обстрілу був штаб АТО, який знаходився на території місцевого аеропорту. Частина снарядів потрапила в місце призначення, було поранено кілька військових, пізніше повідомили про загиблих. Інші ракети приземлилися в житловому сектор, в результаті чого загинуло 15 осіб і поранено приблизно 70 осіб.

Краматорський міський сайт 6264 повідомляє про загибель людей на перехресті вул. Паркової та Краматорського бульвару. Поранених забрала "швидка". Співробітники ДАІ перекрили рух у цьому районі.

Снаряди, що не розірвалися виявлені і в районі 3-ї лікарні. Співробітники ДСНС обстежують територію, кажуть, вже знайдено близько 15 "трубок". Постраждалі доставлені в лікувально-профілактичні установи міста, їм надається вся необхідна допомога.

ЗМІ, як завжди, підхопили дані події і прив'язали їх до завтрашньої чотиристоронньої зустрічі в Мінську. Багато видання припускають причетність ЗСУ до цього обстрілу, пояснюючи це підвищенням шансів надання фінансової і військової допомоги країнами Заходу, який поки що не поспішає безпосередньо приєднатися до цього військового конфлікту і вважає за краще вести переговори.

Представники РНБО повідомляють, що обстріл 10 лютого 2015 року міста Краматорськ був здійснений з боку південно-сходу, а саме з Горлівки, яка знаходиться під контролем ворога. Для подолання такої відстані (близько 80 км) повинне застосовуватися більш могутня зброя, ніж РСЗВ "Град". Практично немає сумнівів, що Краматорськ був обстріляний з установок "Смерч", які можуть долати відстань до 120 км.

Тепер стає зрозумілим, що такі обстріли можуть бути зроблені по любому з населених пунктів в межах 120 км від лінії фронту. До вчорашнього випадку (першого застосування касетних снарядів "Смерч") ця зона становила не більше 35 км.

Далі вашій увазі декілька фото безпосередньо моменту обстрілу міста Краматорськ 10.02.2015, а також наслідків цієї атаки.
 последствия обстрела Смерч Краматорск февраль 2015остатки Смерч в Краматорск, последствияостатки Смерч в Краматорск, последствия
остатки Смерч в Краматорск, последствияфото с места обстрела в Краматорск 10 февраля 2015 фото с места обстрела в Краматорск 10 февраля 2015




Комментариев нет:

Отправить комментарий